Om oss

Kom in och upplev en riktig leksaksaffär!

Lotta och Sofia heter vi som ligger bakom Fröknarna Bus. Namnet på butiken skvallrar om vår bakgrund. Vi är två lärare som, år 2008, valde att byta ut katedern mot kassadisken.

 

Vår förhoppning, när vi satt hemma i soffan, med visionerna fritt flygande var att skapa en leksaksaffär som inte såg ut som alla andra. Det finns inte så många leksaksaffärer kvar i dessa stormarknaders tider. Vi vill att Fröknarna Bus ska ha en pedagogisk tanke bakom leksaker, vi vill ha alternativ till det kommersiella och kunna erbjuda bra saker för våra viktigaste kunder – barnen.

 

Vi hoppas att Fröknarna Bus bjuder barnen till inspiration och aktivitet och en butik som de vuxna, som följer barnen, kan gå in i utan att känna ångest.

 

Vi vill att alla ska känna att de är välkomna in, liten som stor, med spenderarbyxorna på eller bara för att sukta över det nya Legot. Vi hoppas kunna ge tips om leksaker som passar både till det nyfödda lilla barnbarnet och till kompisen som ska få en kalaspresent. Förhoppningsvis kan vi också erbjuda det lilla extra för den som vill ha något utöver det vanliga.

 

Framför allt hoppas vi att vår butik kan hjälpa till att låta barnets lek vara viktig. Att kunna hitta saker som både barn och vuxna kan ha kul med tillsammans och roliga saker som är skoj att ge bort.

 

Vi ses i någon av våra butiker!